Timp total: 30 min.
6 portii
Blat:
250 gr. biscuiti
130 gr unt
250 gr. biscuiti
130 gr unt
Se macina biscuitii pana se pulverizeaza, viteza progresiva 5-10.
Se adauga untul si se amesteca la viteza 3 pana se formeaza o pasta.
Ungeti o forma rotunda cu unt pentru a evita sa se lipeasca.
Se pune blatul din vas in forma, extinzandu-l pana spre peretii acesteia.
Crema de lamaie (lemon curd):
· 200 gr. zahar
· Coaja de la o lamaie.
· 250 gr zeama de lamaie.
· 3 galbenusuri (pastrati albusurile pentru bezea)
· 20 gr. de maizena (amidon de porumb, Carrefour)
· 50 gr. unt
Se spala vasul si se pune zaharul si coaja de lamaie. Se pulverizeaza 30 de secunde, viteza progresiva 5-10.
Se adauga zeama de lamaie, galbenusurile, unt si maizena (amidon de porumb), programand 7 minute, 90º, viteza 3 ½.
Se scoate crema din vas si se lasa sa se raceasca putin dupa care se extinde peste blat.
· 200 gr. zahar
· Coaja de la o lamaie.
· 250 gr zeama de lamaie.
· 3 galbenusuri (pastrati albusurile pentru bezea)
· 20 gr. de maizena (amidon de porumb, Carrefour)
· 50 gr. unt
Se spala vasul si se pune zaharul si coaja de lamaie. Se pulverizeaza 30 de secunde, viteza progresiva 5-10.
Se adauga zeama de lamaie, galbenusurile, unt si maizena (amidon de porumb), programand 7 minute, 90º, viteza 3 ½.
Se scoate crema din vas si se lasa sa se raceasca putin dupa care se extinde peste blat.
Bezea:
· 3 albusuri de ou
· 150 gr zahar
· Un praf de sare
· 3 picaturi de zeama de lamaie
Se spala si se usuca bine vasul.
Se introduce Fluturasul pe cutit si se adauga toate ingredientele in vas programand 4 minute, 50º, viteza 3 ½.
In continuare, se porgrameaza inca 4 minute, viteza 3 ½, fara temperatura.
Se extinde si bezeaua in forma peste blat si crema..
Se gratineaza in cuptor la temperatura maxima nu mai mult de 1 minut.
· 3 albusuri de ou
· 150 gr zahar
· Un praf de sare
· 3 picaturi de zeama de lamaie
Se spala si se usuca bine vasul.
Se introduce Fluturasul pe cutit si se adauga toate ingredientele in vas programand 4 minute, 50º, viteza 3 ½.
In continuare, se porgrameaza inca 4 minute, viteza 3 ½, fara temperatura.
Se extinde si bezeaua in forma peste blat si crema..
Se gratineaza in cuptor la temperatura maxima nu mai mult de 1 minut.
No comments:
Post a Comment