The product of more than 50 years of German design and innovation, it unites the functions of over 10 kitchen appliances into one compact unit. Thermomix will amaze you with its ability to chop, beat, mix, whip, grind, knead, mince, grate, juice, blend, heat, stir, steam and weigh food.

Dec 15, 2011

Tarta de lamaie si bezea. Reteta Thermomix TM31

Timp cu Thermomix: 20 min.
Timp total: 30 min.
6 portii

Blat: 
250 gr. biscuiti 
130 gr unt 

Se macina biscuitii pana se pulverizeaza, viteza progresiva 5-10. 

Se adauga untul si se amesteca la viteza 3 pana se formeaza o pasta. 
Ungeti o forma rotunda cu unt pentru a evita sa se lipeasca. 
Se pune blatul din vas in forma, extinzandu-l pana spre peretii acesteia. 


Crema de lamaie (lemon curd): 
· 200 gr. zahar 
· Coaja de la o lamaie. 
· 250 gr zeama de lamaie. 
· 3 galbenusuri (pastrati albusurile pentru bezea) 
· 20 gr. de maizena (amidon de porumb, Carrefour) 
· 50 gr. unt 

Se spala vasul si se pune zaharul si coaja de lamaie. Se pulverizeaza 30 de secunde, viteza progresiva 5-10. 
Se adauga zeama de lamaie, galbenusurile, unt si maizena (amidon de porumb), programand 7 minute, 90º, viteza 3 ½. 
Se scoate crema din vas si se lasa sa se raceasca putin dupa care se extinde peste blat. 
Bezea: 
· 3 albusuri de ou 
· 150 gr zahar 
· Un praf de sare 
· 3 picaturi de zeama de lamaie 

Se spala si se usuca bine vasul. 
Se introduce Fluturasul pe cutit si se adauga toate ingredientele in vas programand 4 minute, 50º, viteza 3 ½. 
In continuare, se porgrameaza inca 4 minute, viteza 3 ½, fara temperatura. 
Se extinde si bezeaua in forma peste blat si crema.. 
Se gratineaza in cuptor la temperatura maxima nu mai mult de 1 minut.

No comments: